srijeda, 1. prosinca 2010.

Večeras nam dolaze "Ni" iz Austrije


U sklopu svoje europske turneje (Nizozemska, Francuska, Italija, Slovenija) u Rijeku, a iz Austrije nam dolazi vrlo simpatičan bend “NI“, klasičnog, a opet neobičnog sastava: bubanj i tri gitare!

Bend koji sa nevjerovatnom lakoćom stvara komade naizmjeničnim ipreplitanjem melodija, solaža, improvizacija, poigravanjem ritmovima i mjerama, dinamikom i žestinom. Od laganih melodičnih uvoda, do žestokih rifova, a sve protkano neprekidnim gitarskim minijaturama.


Što za sebe kaže sam bend:

NI su poput octa i ulja – miješanjem se razdvajaju, a opet – zajedno se poptuno nadopunjuju.

“Poput glasanja kita u kišnoj šumi”, improvizirani prijenos energije iz prelijepih kaotičnih disco hitova do himničkih orkestracija!

Razdvajanje, sakupljanje, isklizavanje – muzičke kategorije isprepletene netipičnim nastupom, ralomljenog ritma, plesnih melodija, ponekad sumornog i sjetnog raspoloženja.. Potiču i na smijeh i na suze, sve su to – NI!

Kako je 01.12. ujedno i svjetski dan borbe protiv AIDS-a, u suradnji sa udrugom Terra iz Rijeke, svim posjetiteljima koncerta u klubu Place bit će ponuđeni i promotivni i praktični materijali.

Početak: 22h, ulaz: 20kn.



Nema komentara:

Objavi komentar