srijeda, 24. listopada 2012.

Eksperimentalni nojzeri Tumido i Richard Herbst u klubu Place

Distune nam u četvrtak, 25.10. dovodi Tumido & Richie Herbsta (Austrija). Sjećate li se benda NI, posjetio nas je pred nešto više od godine, i oduševio sve prisutne...? Tumido su bend/projekt jednog od članova, koji zvukom nastavljaju onu tamniju stranu NIa.

Tumido nesumnjivo spada u domenu inteligentnih i inovativnih instumentalista; Bernharda Breuera (Metalycée i Electro Guzzi) i Gigi Gratt (Ni , Braaz).
Pažljivo slijedeći svoju viziju koja uključuje gotovo svaki stil u modernom poimanju muzike, a time i izmiče nekoj suvisloj žanrovskoj definiciji. Sve je podređeno glazbi. Glavni sastojci ovog austrijskog dvojca su rock ali onaj bučniji (noise rock), elektronski zvuk, umjetnost i improvizacija, malkice jazza, i puno i puno groova. Kad bi nekome trebao u par riječi opisati Tumido, rekao bi "Only Bass and Drum from Hell"!!!


Richie Herbst osim što je 1/2 benda Regolith,svirao je i u bendovima poput 1Bomb1Target i SP Band. Njegov solo nastup možemo opisati kao mix: eksperimentalnog, improvizirajućeg, dronea, buke (ali ne agresivne); s uporabom analogne opreme, poput-100 sustava od Doepfer i uradi sam Syntha je s efektima. Richie Herbst vodi izdavačke kuće; Interstellar Records (Analena, Peach Pit, Tumido, ..) i Dilemma Records (Kevin Drumm, Hilary Jeffery, Eva Aguila, ...) Zadnji put kad je Ritchie bio u Rijeci (neslužbeno) vratio sam se kući četveronoške. On se nije ni vratio, produžio je negdje prema jugu :) Koncert počinje u 22 sata, a upad je 25 kn. Facebook event: http://www.facebook.com/events/119931078157119

Nema komentara:

Objavi komentar