ponedjeljak, 4. travnja 2011.

[KONCERT] Bučno, bučno i još bučnije uz talijanski Zippo i riječku Umu Turman

Distune otvara svoj koncertni travanj (koji je bome jako impresivan, ali o tome ćemo u drugom postu hehe) u Rijeci jednim jako bučnim koncertom u klubu Place u ponedjeljak 4.4.! Iz Italije nam dolaze Zippo, a Rijeku predstavlja ekipa iz Ume Thurman. Počeci benda Zippo sežu u ljeto 2004. Izvorni cilj je svirati samohodni-stoner-rock, isprepletene masivne i rezarajuće rifove sa trenucima mira i tišine. Teškim radom i trudom, pretvarajući svoj bijes u vibracije, bend uspijeva sam izdati prvi album 2006., koji je izuzetno hvaljen od kritike i fanova.


Velika glasnoća nužan je uvjet da se osjeti i doživi njihova prava enegrija. Živi nastupi su uvijek bili prioritet, što se može vidjeti iz velikog broja koncerata širom Italije i Europe, dijeleći pozornicu sa velikim bendovima kao što su Orange Goblin, Colour Haze, Brant Bjork and the Bros, Witchcraft, Solace, Stereochrist itd..

U međuvremenu, zvuk je još dobio na težini,  prisutno je više psihodelije i prog-orijentacije, daleko od bilo koje kategorije. 2008. nastaje drugi album, sniman i miksan u Italiji,  masteriran od strane John Goldena (Neurosis, Melvins, Primus) te odlika ovog alubma  označava svijest i odlučnost, kao i sjajnu produkciju. U ljeto 2008. Zippo potpisuje za rimski Subsound Records. "Road to knowledge" je objavljen do kraja 2008 te ima svjetsku distribuciju.

Bend Uma Thurman je ispljuvak nagomilane inspiracije pomiješane sa stoner jamovima i žestokim dionicama na foru "Tarantino" filmova te Texas pustinjskih TRIPOVA... Conprende?

Koncert počinje oko 22 h, a upad je 20 kn.

Nema komentara:

Objavi komentar