utorak, 14. veljače 2012.

Indi i Zded predstavljaju mjesec meksičkog filma: Cine Club Place i film "Zaboravljeni"


Indi i Zded predstavljaju filmske večeri u klubu Place.

Cine Club Place
utorak 14.2.’12. 20:30

Mjesec meksičkog filma w/

"Los Olvidados"
Režija: Luis Buñuel, Meksiko, 1950., 85 min

Nakon što smo prošlog utorka pogledali "Panov labirint", jedan od ponajboljih i najnagrađivanijih meksičkih filmova novije produkcije, ovog utorka se vraćamo u prošlost, u zlatno doba meksičke kinematografije. Gledati ćemo film jednoga Španjolca, Luisa Buñuela, koji je na poziv producenta Óscara Dancigersa otišao režirati u Meksiko. Buñuel vam je možda poznat po jedinom remek-djelu filmskog nadrealizma – filmu "Andaluzijski pas", kojeg je režirao u suradnji sa Salvadorom Dalíjem. S "Los Olvidados" je osvojio nagradu za najboljeg redatelja u Cannesu, a film prati grupu mladih delikvenata u najsiromašnijim kvartovima Mexico Cityja.




"Za razliku od samoga kina, gledanje filmova u Placeu je na neki način nostalgično prizivanje 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća kada je malotko imao tu povlasticu da posjeduje TV prijemnik. Malobrojni sretnici bi tada često pozivali svoje prijatelje, susjede i rodbinu da k njima dođu pogledati neki film ili emisiju. U duhu tog vremena, pozivamo vas da se dođete družiti, pogledati film, gricnuti pokoju grickalicu, popiti koje piće i dobro se zabaviti."

Naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma, uz lagano druženje.

Info:
http://film.lzmk.hr/clanak.aspx?id=2064
http://www.imdb.com/title/tt0042804/
http://www.rottentomatoes.com/m/los-olvidados-1950/
http://en.wikipedia.org/wiki/Los_Olvidados

Facebook event:
http://www.facebook.com/events/311437545570603/

Nema komentara:

Objavi komentar