petak, 6. travnja 2012.

Proljeće u klubu Place

Životinjski svijet budi se iz zimskog sna, glasnici proljeća nam mašu s livada, a klub Place ubacuje u petu brzinu i sprema za svakog ponešto. Od akustičnih gitara i zvukova 70-ih, preko jazza, pa sve do post-metala i grinda. U nastavku teksta pročitajte što vas očekuje ovog proljeća u Ružićevoj 2...


★ Petak, 6.4.2012.
Mighty Zazuum (Pula) & Balathon (Rijeka)
Mighty Zazuum uzimaju glazbeno vizionarstvo pionira rocka i psihodelije 60-ih i 70-ih godina, ali infiltrirano i provučeno kroz novije utjecaje modernog rock zvuka i ambijenta bendova poput The Mars Volta, Tool i Kyuss, te pritom stvaraju vlastiti glazbeni spektar koji se konstantno širi. Balathon su nastali na pepelu Acaid i Etnah, a sviraju moderni prog-rock koji uzima utjecaje i iz 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća.

★ Subota, 7.4.2012.
Jen Paches (CAN) & Hugo Votocek (FRA)
Jen Paches je rođena u Kanadi (Vancouver), a mađarsko-irsko podrijetlo zasigurno je utjecalo na nemirni duh kojeg je prepoznala i u glazbi. Jednostavnost, simpatičnost, vješta kombinacija lirike i sviranja piana, iskrenost, neizmjerna količina energije, zarazni osmijeh i komunikacija s publikom najbolji su opis njenih nastupa. Čari francuskih pjesama uz dašak improvizacije prirediti će nam francuski glazbenik Hugo Votocek. Koncert za opuštanje.

★ Petak, 13.4.2012.
Les Yuex de la Tete (FRA) & Art Polution Trio (Rijeka)
Les Yeux de la Tete je francuski rock-jazz trio kojeg čine alt/bariton saksofon, elekrični bass i bubnjevi. U repertoaru im se nalaze, kako autorske stvari, tako i «čudne» obrade, a njihov stil varira od Stravinskog do Hendrixa, od Led Zeppelina do Astora Piazole. Art Pollution Trio su Zoran Majstorović na gitari, Rajko Ergić na bubnjevima i sopran saksofonu, te Denis Razz na alt i tenor saksofonu, flauti i vokalu. Troje individualno jaka glazbenika s riječke jazz scene, vođena jednim puno jačim impulsom za djelovanjem.

★ Četvrtak, 19.4.2012.
Repetitor (SRB)
Po mnogima jedan od najperspektivnijih mladih bendova iz šire regije, beogradski Repetitor, vraća se u Rijeku. Sviraju od 2005. godine, a 2007. su na pulskom Art&Music festivalu po glasovima žirija i publike osvojili prvo mjesto. Ovom prilikom će nas, osim starih stvari, počastiti i s nekom novom kao najavom za svoj novi album.



★ Petak, 20.4.2012.
Dying In This Place (Split) & Asheraah (Rijeka)
Dva novija domaća benda koja sviraju stil glazbe koji u Hrvatskoj baš i nije previše sviran, ali svakim danom je sve popularniji. Riječki Asheraah sviraju post-rock/post-metal po uzoru na Isis, Explosions In The Sky, Neurosis i Lvmen, dok splitski Dying In This Place sviraju screamo po uzoru na City of Caterpillar i Envy.



★ Ponedjeljak, 23.4.2012.
Smashed Face (CZE) & Esazlesa (CZE)
Iz zemlje uvrnutih komedija, odlične pive i Pavela Nedveda dolaze nam dva žestoka benda. Smashed Face sviraju moderan death metal / deathcore i ako vam išta znači, svirali su na Brutal Assault i Obscene Extreme festivalima, te djelili pozornicu s Napalm Death, Walls of Jericho, We Butter The Bread With Butter i War From a Harlots Mouth. Esazlesa se s druge pak strane oslanjaju na screamo zvuk s post-rock upadima u stilu Sed Non Satiata, Envy, Raein i Suis La Lune, a prošle godine su svirali i na Fluff festu.

★ Petak, 27.4.2012.
Catheter (USA) & Streetwalker (USA)
Nakon zajedničkog 7’’ izdanja “Dissecting the Suffering Quota", momci idu na zajednički tour u sklopu kojeg dolaze i do nas. Catheter od 1997. godine prže grindcore / hardcore / punk i iza sebe imaju hrpetinu, što samostalnih, što split izdanja. Streetwalker prže sličnu glazbu, thrash / grindcore, a u tri godine postojanja su odsvirali preko 120 koncerata. Brzo i ljuto!

★ Petak, 4.5.2012.
Kraj programa (Rijeka) & Noisefight (Pula)
Kraj programa je novi riječki pop-punk-rock bend sačinjen od već prekaljenih glazbenika s kvarnerske scene koji su zanat ispekli u Invert, MBurns i TOST. Ovo im je prvi nastup, ali ne sumnjamo u kvalitetu. Podržati će ih pulski melodični hardcore-punk bend Noisefight. Ako volite Bad Religion, Rise Against i Paramore, uživat ćete!

★ Petak, 11.5.2012.
Ove će godine u sklopu 16. HGF-a, u pet gradova na 19 koncerata nastupiti oko 70 bendova. Place će ugostiti regionalni kvalifikacijski koncert. Nastupaju: Rollin Humes (Rijeka), Šoder (Rijeka/Krk), Krematorium (Rijeka), Merfolk (M. Lošinj) i Officer Down (Rijeka).

★ Subota, 12.5.2012.
This Town Needs Guns (UK), Mutiny on the Bounty (LU) & Sunshine Madness (Rijeka/Krk)
Možda posljednja šansa da This Town Needs Guns uhvatite u ovako malom prostoru i osjetite intimnu koncertnu atmosferu kao da su vam članovi benda najbolji prijatelji. Uskoro im izlazi novi album za Sargent House, a nakon toga je samo nebo granica. Ukoliko volite American Football, Foals i Minus The Bear, ovo nikako ne biste smjeli propustiti. Koncert će otvoriti lokalni indie/rock/funk mladići Sunshine Madness, a luksemburški Mutiny on the Bounty će sve dodatno začiniti svojom vizijom post-hardcore/math/indie glazbe na tragu The Fall of Troy i At The Drive-In.



★ Ponedjeljak, 14.5.2012.
The Dead Lay Waiting (UK) & Scarred by Beauty (DK)
Scarred by Beauty i The Dead Lay Waiting će u sklopu svoje europske turneje posjetiti i Rijeku, a njihov post-hardcore/metalcore/deathcore je nešto što se u Rijeci ne viđa/čuje tako često. Scarred by Beauty su 2009. bili laureati Danish Metal Awards u kategoriji talenata godine, a pozornicu su do sada, između ostalog, djelili s Meshuggah, Gojira, Devil Sold His Soul i The Black Dahlia Murder. The Dead Lay Waiting su u Kerrangu i Metal Hammeru bili nominirani za najbolji britanski novi bend i za najbolji underground bend, a Alternative Press ih je svrstao na popis 100 bendova za koje u 2012. godini jednostavno morate znati. Mogu se pohvaliti svirkom na Download festivalu i turnejom s Trigger The Bloodshed, Bleed From Within i Sarah Jezebel Deva (ex-Cradle of Filth).

★ Petak, 18.5.2012.
Hesus Attor (Rijeka) & Consecration (SRB)
Consecration su 2000. godine osnovani u Beogradu. Kao uzore navode bendove poput Opeth, Katatonia, Neurosis i Slowdive, a za sebe kažu da sviraju kozmos-rock. Tri puta su svirali na EXIT festivalu, a svirali su i s The Ocean, Knut, Cathedral i Monno. Hesus Attor ne treba posebno predstavljati jer je riječka publika dobro upoznata s njihovim eksperimentalnim avant-garde mathcore zvukom.

★ Srijeda, 24.5.2012.
Jucifer (USA)
Nakon što su prošle godine rasturili u Stereu, zlo se vraća u Rijeku, ovoga puta u klub Place. Osnovani su daleke 1993., te se slobodno mogu smatrati ''pionirima'' sludge/doom/metal izričaja, te jedinstvenog ''wall of sound'' napada na osjetila. Često se uspoređivani s The Melvins, Jesus Lizard, Darkthrone, Celtic Frost, Slayer, Neurosis, Morbid Angel, Napalm Death i Black Sabbath, kao i suvremenijim izvođačima poput Harvey Milk, Lightning Bolt, Electric Wizard, Eyehategod, te Acid King.

★ Petak, 8.6.2012.
RockLive Festival - Natjecanje bendova
Regionalna natjecateljska večer na kojoj će biti odabrani bendovi koji će 17. i 18.8. zasvirati u Koprivnici na RockLive festivalu, na kojemu su pošle godine nastupali LET3, Elemental, Kiril Džajkovski, Gustafi, Pips Chips & Videoclips, Cold Snap i mnogi drugi. Prijave traju do 30. travnja, a više o tome na stranici RockLive festivala.

Više informacija o svim koncertima i događanjima u klubu Place možete pronaći na:

http://klubplace.blogspot.com/
http://www.facebook.com/klub.place
http://www.facebook.com/klub.place.rijeka
http://twitter.com/KlubPlace
http://youtube.com/KlubPlace

Nema komentara:

Objavi komentar