ponedjeljak, 17. rujna 2012.

Večeras iz New Yorka stiže najluđi muzički cirkus!

Ponedjeljak, 17.9.2012.
Start: 22 sata, upad 30/50 kn

Postoji mali milijun bendova koji imaju kultni status, ali bendovi koji imaju status kulta, e, takvi primjeri su već prava rijetkost.

The World/Inferno Friendship Society iz Brooklyna jedan je od njih - vrlo lukavo i dobro organiziran kult, kojem pripadaju šaljivdžije, nihilisti, gangsteri, anarhisti/ice.

Neprestano varirajuća postava, čija je jedina konstanta gotovo dvocifren broj članova, jedan je od razloga zbog čega ovaj band ne možete uhvatiti ni za glavu ni za rep.


Izmicanje bilo kakvim uobičajenim glazbenim kvalifikacijama njihov je skoro pa zaštitni znak, a zvukovi ska, funka, soula, gospela, punka, rock'n'rolla i swinga tek su podloga za njihove urnebesne performanse zbog kojih su postali jedan o najtraženijih live actova u New Jerseyu i okolici danas.



Idejnog začetnika i centralnu figuru ove sulude pankersko-kabaretske družine utjelovljuje karizmatični gospodin Jack Terricloth - ljubitelj crvenog vina i opskurnih filmova. Uz njega, od samog početka prisutan je i gitarist Lucky Strano, a kao dugogodišnju 'pridruženu' članicu moramo spomenuti basisticu Sandru Malak. Broj ljudi koji je kroz godine prodefilirao kroz World Inferno prelazi trideset, a među njima našli su se i poneki članovi bendova kao što su Leftover Crack, The Slackers, Nanuchka i Dexy's Midnight Runners, The Hold Steady. Puhači, harmonika, klavir, divlje gitare i čvrsta ritam sekcija, upotpunjeni nabrijanim vokalima, stvaraju ludo zabavnu smjesu koja svoj vrhunac opravdava svirkama uživo.




Predstava je zakazana za ponedjeljak 17.09. u klubu Place, nabavite ulaznicu na vrijeme, jer…reprize nema!

Facebook event: http://www.facebook.com/events/392032610857529/
Početak: 22h
Ulaznica: 30/50kn
Pretprodaja: Klub Place, Glazbeni Centar Rijeka, Dallas Music Shop

Nema komentara:

Objavi komentar