petak, 18. veljače 2011.

The Orange Strips i KLIt team večeras u plejsu

Labinski bend The Orange Strips, nastao 2002. večeras nastupa u našem klubu! Nakon što su proputovali pola Europe, nanizali hrpu koncerata, pokosili ljestvice zahvaljujući odličnim pjesmama popraćenim zanimljivim spotovima, odlučili su malo svratiti i do nas. Koncert počinje oko 22 h, a upad je samo 10 kn! Nakon koncerta KLIt team party i Indie Rox My Sox treće izdanje! Indie, electro, alternative sve... Ukratko o bendu njima i izlasku iz demo statusa sa wikipedije...


The Orange Strips - Kissed A Girl (It Wasn't You) - Lego Music Video from The Orange Strips on Vimeo.

1. srpnja 2008., službeno izlazi album prvijenac, imena Follow LP, koji odmah po objavljivanju nailazi na redom pozitivnene kritike i odlično je medijski popraćen . Bend na datum izdavanja albuma održava koncert povodom izlaska albuma, u svom matičnom gradu, Labinu, na otvaranju Labin Art Republike, jednoj od najvećih kulturnih manifestacija u Istri.

Unatoč ponudama za potpisivanjem diskografskog ugovora od strane više izdavačkih kuća, Stripsi se odlučuju na osnivanje vlastite - OSA, putem koje su album naposljetku i izdali.

2009.godina donosi nastavak promocije albuma, osim koncertnih gostovanja, gostuju na lokalnim televizijskim postajama, radio stanicama…U veljači je odrađeno snimanje Garaže na HRT-u, koja je na HRT-u prvi put emitirana 25.04.2009. te 2 nastupa, u Zagrebu i Ljubljani na kojima su Stripsi dobili priliku svirati kao predgrupa britanskom sastavu Maximo Park. The Orange Strips su nominirani i u dvije kategorije regionalne diskografske nagrade Indexi u Sarajevu.

Sredinom godine sviraju i na ljubljanskom Urban Fest-u uz Kosheen.

Prvi spot s albuma Follow LP, u režiji Tobias Stretch-a, poznatog po svom radu na Weird Fishes spotu grupe Radiohead premijerno je prikazan u listopadu. Drugi spot s albuma, za pjesmu The Fire, u režiji Karl F.Mattsona premijerno je prikazan na MTV-u u prosincu 2009.

2010 godine Stripsi objavljuju još 3 spota za pjesme s debitantskog albuma.

U kolovozu započinju radovi na novom još neimenovanom albumu.

Intervju na muzika.hrhttp://www.muzika.hr/clanak/26118/interview/muzika-na-marsu-the-orange-strips.aspx

Nema komentara:

Objavi komentar