utorak, 22. ožujka 2011.

[KONCERT] Gretta i Droid - subotnja koncertna poslastica u Klubu Place

Za subotu spremamo pravu malu domaću, nazovimo, „indie rock“ feštu. Iz Zagreba nam dolazi indie četvorka okupljena pod imenom Gretta koja iza sebe ima dva hvaljena albuma kao i ulogu predgrupe britanskog benda White Lies održanu u prosincu prošle godine. Uz Grettu, predstaviti će nam se i novi riječki bend Droid koji je okupio ekipu iz bivših i sadašnjih riječkih bendova poput Ishiatz, Gimp, Senzorz, Klaus i Enpe.



Gretta je bend nastao u istočnom zagrebačkom kvartu Dubrava 2004. 2007. potpisuju ugovor s kućom Dancing Bear pa im 2008. izlazi prvi album imenom “Fanatik”. Zadnji od 4 izdana single-a i spot za pjesmu ”Gdje je ovdje ljubav” postigao je popriličan uspjeh. Uz podosta inspiracije pripremaju materijal za drugi album i potpisuju za izdavačku kuću Aquarius. Svoj drugi studijski album „Vidim što vidim“ izdali su prošle godine i kritike su i više nego odlične! “Zvuk Boe na Urbanov način” okarakterizirao je taj album novinar uglednog hrvatskog glazbenog portala muzika.hr.

Prošlog mjeseca za taj album dobivaju i još jedno priznanje. Čitatelji glazbenog portala www.glas.ba izabrali su Grettin album za najbolje rock & all ostvarenje u regiji. Nakon odličnih recenzija albuma “Vidim što vidim”, unikatne promocije na “Velikoj rock eksploziji #3” u Močvari i nedavne svirke ispred White Lies, jednog od najboljih novih britanskih bendova u rasprodanoj Tvornici, ovo je još jedan vjetar u leđa Gretti koja s nagrađenog albuma priprema novi singl.

Kao predgrupa Gretti predstavit će nam se bend Droid. Novi riječki bend koji djeluje u trenutnom sastavu godinu dana. Nastao je nakon raspada bendova Gimp i Ishiatz. Zvuk benda nije vezan za bivše bendove a mogli bi ga usporedit s aktualnim indie rock bendovima. Najnovije pojačanje u bendu su plesne, melankolične i melodične synth dionice koje u kombinaciji s disco i funky elementima te čistim i prodornim ženskim vokalom čine ovaj bend pripadnikom zarazne pop kulture novijeg doba.

Prije i nakon koncerta indi-rock-electro „mashup“ groznica subotnje večeri uz Bexx-a.

Koncert počinje poslije 22 h, a upad je samo 10 kn.




Nema komentara:

Objavi komentar