utorak, 22. ožujka 2011.

[KONCERT] Jack Dupon i Delta, u petak na stejdžu Place-a

U petak nam “distjunovci” u dovode jedan francuski i jedan riječki prog rock band. Riječ je o francuskom Jack Duponu i riječkoj Delti (ex-Fliperu). Jack Dupon svira progresivni rock, i to u postavi od dvije gitare, bubnjeva, basa, a koriste i udaraljke i pjevanje. Njihovo stvaranje je pod jakim utjecajem Franka Zappe, Phisha, Morphinea, King Crimsonea, Caravana, Primusa…

Samu glazbu je teško jednostavno opisati, Jack Dupon izvodi glazbu poput “bunila”, punu humora i ritma, dinamike, dajući potpunu slobodu za maštanje… Instrumentalni trenuci su isprekidani s vokalnim intervencijama. Pjevanje se uključuje kao ritmički ili lirski element, jednostavno vokal postoje peti instrument. Vokali su ponekad udaljeni, ponekad čujni, i podsjećaju na oblačiće iz stripova. Pjesme su često duge i istražene, njihova struktura je progresivna i živi kao korito rijeke. A sve se to izvodi s čudesnom preciznošću.

Delta je do nedavno djelovala pod imenom Fliper, a sada kao trio nastavljaju podjednakim žarom. Riječ je o instrumentalnoj glazbi, progresivnoj u pravom smislu riječi, gdje spajaju razne elemente i žanrove, te se nerijetko upuštaju u vrlo zanimljive improvizacije.

Koncert počinje oko 23 h, a upad je 20 kn.

Nema komentara:

Objavi komentar