utorak, 15. ožujka 2011.

[NO SMOKING EVENT] Distune nam sutra dovode KK NULL & The Noisera!

Ekipa iz Distune-a nam opet dovodi vrhunske izvođače! Rijeka će u sutra, 16.3. postati prava mala koncertna oaza! KK NULL (pravim imenom: KAZUYUKI KISHINO) rođen je u Tokiju, Japan. Skladatelj, gitarist, pjevač, idejni začetnik Zeni Geva i elektronički čarobnjak. Jedno je od najpoznatijih imena u području japanske noise glazbe, a u širem kontekstu, veliki i kultni umjetnik u eksperimentalnoj glazbi, još od ranih 80-ih.


Njegova suradnja sa bendovima poput MERZBOW, RUINS, MELT BANANA, te projekti poput ABSOLUT NULL PUNKT, GEVA2, danas se smatraju neizbježnim štivom japanske alternativne glazbe.

U ranim 90-ima stekao je svjetsko priznanje kao mozak, gitarist i pjevač progresivnog hardcore tria “Zeni Geva” poznatih svojim iznimno teškim zvukom, te objavljivanjem pet albuma koje producira Steve Albini (dva na etiketi Jella Biafre Alternative Tentacles) te ostale na raznim etikatama kao što su Neurot Recordings (pokrenute od grupe Neurosis). Zeni Geva je također snimio dva John Peelova “BBC Sessions” albuma, a o broj turneja i koncerata po cijelom svijetu je nemoguće nabrojati.

Nakon što je svirao gitaru kao njegov glavni instrument punih dvadesetak godina, KK NULL postupno se više orijentirao prema elektroničkom pristupu glazbi. U posljednjih nekoliko godina svoje je aktivnosti usredotočio na solo & suradničke snimke, istražujući vanjska područja elektronske glazbe, stvarajući intenzivan sukob vala buke, strukturirano elektro-akustične ambijente, razbijanjem ritmike, te stvarajući materijal koji se može opisati kao “kozmičke buka maksimalnog minimalizma”.



The NoiserJulien Ottavi - Mediaktivist, umjetnik-istraživač, skladatelj / glazbenik, pjesnik i razarač jezika, eksperimentalni filmaš i ANARHitekt, osnivač i član Apo33, Julien Ottavi je uključen u istraživanje i kreativan rad, kombinirajući zvuk umjetnost, real-time video, nove tehnologije i tijelesne performancse. Od 1997, on razvija kompozicije koristeći glas i njegove transformacije kroz računalo.

Tijekom svih godina rada odražava odnose između eksperimentalne i kolektivne prakse u stvaranju autonomne kolektivne grupe, stavljajući u pitanje autorsku strategiju “umjetnosti ideologije”.



Upad je ovaj puta 30 kn, a koncet počinje u 22 h!

Napomena:
Pušenje zabranjeno, po zahtjevima izvođača!

Nema komentara:

Objavi komentar