ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

Indi i Zded predstavljaju mjesec japanskog filma: 映画倶楽部 Place i film "Princeza Mononoke"

Indi i Zded predstavljaju filmske večeri u klubu Place.

映画倶楽部 Place
Srijeda 7.3.’12. 20:30

Mjesec japanskog filma w/

"Mononoke-hime"
Režija: Hayao Miyazaki, Japan, 1997., 134 min

Glas naroda je odlučio i od ovog mjeseca ćemo se s filmovima družiti srijedom. Mjesec japanskog filma započinjemo s jednim animiranim filmom. Princezu Mononoke bi najbolje mogli opisati citatom Rogera Eberta, inače slavnog filmskog kritičara i prvog dobitnika Pulitzerove nagrade za filmske kritike: "Ja idem gledati filmove zbog mnogo razloga. Ovo je jedan od njih. Želim vidjeti zapanjujuće prizore koji se ne nalaze u stvarnome svijetu, u pričama gdje se mitovi i snovi oslobađaju kako bi slobodno zaigrali. Animacija oslobađa takvu mogućnost stoga jer je lišena gravitacije i lanaca mogućeg. Realistični filmovi pokazuju fizički svijet. Animacija pokazuje esenciju". Redatelj Hayao Miyazaki je kasnije, između ostalog, režirao Avanture male Chihiro (Spirited Away), film za kojeg je osvojio Oscara u kategoriji animiranih filmova.




"Za razliku od samoga kina, gledanje filmova u Placeu je na neki način nostalgično prizivanje 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća kada je malotko imao tu povlasticu da posjeduje TV prijemnik. Malobrojni sretnici bi tada često pozivali svoje prijatelje, susjede i rodbinu da k njima dođu pogledati neki film ili emisiju. U duhu tog vremena, pozivamo vas da se dođete družiti, pogledati film, gricnuti pokoju grickalicu, popiti koje piće i dobro se zabaviti."

Naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma, uz lagano druženje.

http://www.facebook.com/indi.i.zded

Info:
http://popcorn.hr/recenzije/view/212/
http://www.filmski.net/dossier/89/hayao_miyazaki
http://www.imdb.com/title/tt0119698/
http://www.rottentomatoes.com/m/princess-mononoke/
http://hr.wikipedia.org/wiki/Princeza_Mononoke
http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Mononoke

Facebook event link:
http://www.facebook.com/events/294728217261152/

Nema komentara:

Objavi komentar