petak, 16. studenoga 2012.

Moonlee ide na more

Subota, 17.11.2012.

XAXAXA (MK)
Debeli precjednik (Osijek)
Nikki Louder (SLO)
Asheraah (Rijeka)

Moonlee ide na more glazbeni je festival kojeg zajednički organiziraju riječki Distune promotion i Moonlee Records u subotu, 17.11. u riječkom klubu Place.

Iza Distune promotiona “krije se“ nekolicina entuzijasta koji se prvenstveno fokusiraju na promociju i organiziranje izričaja glazbene kulture ali i umjetnosti u cjelini.
U protekle dvije godine Distune promotion se kroz uspješnu organizaciju (preko 40 koncerata i manifestacija) pozicionirao kao jedan od vodećih nositelja glazbenih događaja u Rijeci. Većina programa predstavljala je inozemne umjetnike i to mahom sa drugih kontinenata.


Moonlee Records je nezavisna izdavačka kuća, koja djeluje na relaciji Ljubljana - Zagreb od 2004., a cijeli rad nadilazi lokalne i nacionalne kontekste. Na Moonlee Records izašlo je preko 25 izdanja različitih žanrova glazbenih skupina, koje uglavnom dolaze iz bivše Jugoslavije. Među njima mogu se izdvojiti bendovi Damir Avdić, Repetitor, Debeli Precjednik, Analena, Bernays Propaganda, Vuneny, Psycho-Path, In-Sane, Lunar, Hesus Attor... Moonlee Records je trenutačno jedna od najznačajnijih nezavisnih diskografskih kuća na području Balkana.

Cilj Moonlee ide na more festivala je naravno, osim predstavljanje novih izdanja i novih bendova na etiketi, pružanje šanse domaćoj / lokalnoj glazbenoj sceni za predstavljanje široj publici.

Ovogodišnje izdanje muzički spaja N. Goricu i Rijeku di nastupaju makedonski post-punk prvoborci Xaxaxa sa svojim novim, drugim po redu albumom pod nazivom „Siromašni i bogati“, osječki punk rock veseljaci Debeli precjednik koji predstavljaju svoj novi album „Bruto Slavo/VBK“, a po prvi puta u Rijeci zasvirati će i kaotičan noise/rock trio Nikki Louder iz Slovenije, dok će lokalnu podršku festivalu dati glazbeni kolektiv Asheraah.

Više o izvođačima

XAXAXA (Skopje, Makedonija)
http://xaxaxa.bandcamp.com/

Makedonski post-punk prvoborci Xaxaxa predstaviti će nam svoji novi, drugi po redu album pod nazivom „Siromašni i bogati“.

I na svojem drugom albumu ostali su vjerni prepoznatljivom zvuku sa svog prvijenca “Tango Revolucioner”(2011.), kojeg su dodatno začinili i nadogradili u produkcijskom smislu. Jednostavnost, melodičnost ali i nabrijanost karakteristike su njihovih pjesama, koje nas na prekrasan način vraćaju u prošlost među bendove koje rado sami spominju; Hüsker Dü, Dag Nasty i Wipers. Unatoč jakom retro momentu Xaxaxa zvuče vrlo sviježe i iskreno, čemu doprinose i angažirani Vaskovi tekstovi, odpjevani na makedonskom. Nema tu previše filozofiranja, jednostavno i u glavu: gitara & bas + bubanj & glas !

   

DEBELI PRECJEDNIK (Osijek) http://www.fat-prezident.com/ Nastali su davne 1994. godine u Osijeku i od tad ne prestaju sa svojim angažmanom na domaćoj i europskoj sceni.Kroz sve ove godine neprestanog sviranja i angažmana na sceni, Debeli Precjednik postaju jedan od najboljih hardcore punk bendova na Balkanu a i šire. Odsvirali su preko 500 koncerata te iza sebe imaju četiri velike europske turneje na kojima su dijelili binu sa najvećim imenima svjetske punk scene kao što su NOFX, SNFU, Lagwagon, Nomeansno, Toy Dolls, Me First And Gimme Gimmes i mnogi drugi. Nakon 6 godina pauze od snimanja, početkom ove godine izlazi im najzreliji album do sad (“Bruto Slavo /VBK”) s kojim se bend vraća svojim korijenima ali se i predstavlja u novom izdanju. Oni koji su ih imali prilike vidjeti uživo znaju da su Debeli Precjednik eksplozivni, beskompromisni i da uvijek daju maksimum od sebe. Ubaci u petu i vozi taj hardcore/punk!
   

NIKKI LOUDER (Kamnik, Slovenija) http://nikkilouder.bandcamp.com/ Dva brata i prijatelj kombinacija koja traje od 2007. 2009. godina znači njihovu prvu kreativnu eksploziju u debitantskom albumu, “Alain, I'm Sorry,” koji je doslovno otpuhao sve ispred sebe i donio bendu epitet jednog od najboljih slovenskih bendova. Sada, momci već imaju svoje drugo izdanje, “Our World Died Yesterday “(Moonlee Records), koji je još bučniji i još siroviji od svog prethodnika. Usprkos svom hardcore/math/noise kaosu u njihovom izričaju, njihovi albumi daju potpuno savršen glazbeni smisao, zvuče kompaktno i pružaju savršen užitak za slušanje što je težak zadatak bendova koji žele pomiješati toliko utjecaja u svoj izričaj.  

 ASHERAAH (Rijeka) http://www.asheraah.com/ Prošlo je nešto više od godinu dana kad se Asheraah skromno ali i na velika vrata (Stereo dvorane) predstavio riječkoj publici sjajnom svirkom zajedno s poljskim post-rock bendom Tides from Nebula. Od tada bend marljivo radi na novim ali i usavršavanju starih stvarih. Instrumentalni post-rock koji vas svojim melodijama odvuče ali tu su metal dionice da vas trgnu ,a dodamo li k tome sjajan vj-ing, dobivamo potpuni audio vizulani doživljaj. napomena za cijene karata: od 12.11. do 17.11. 45,00kn na ulazu karta iznosi 55,00kn Pretprodaja: Klub Place, Glazbeni Centar Rijeka, Dallas Music shop Rijeka Početak koncerta u 22 sata. Facebook event: http://www.facebook.com/events/174567876013989

Nema komentara:

Objavi komentar