utorak, 4. listopada 2011.

[VEČERAS] Indi i Zded predstavljaju: Cinéma Club Place i film "Delicatessen"

Indi i Zded uz stručnu pomoć otočnog hipstera Damjana Denone predstavljaju filmske večeri u klubu Place.

Cinéma Club Place
utorak 4.10.’11. 21:00

Mjesec francuskog filma w/

"Delicatessen"
režija: Marc Caro i Jean-Pierre Jeunet, Francuska, 1991., 99 min.

Počela je škola, počela su predavanja na fakultetima, godišnji odmori su gotovi, ljudi se polako uhodavaju u svoje svakodnevne rutine, a Klub Place ubacuje u šestu brzinu i ove sezone sprema mnoštvo novosti u programu. S ciljem da nas izbaci iz dosadne svakodnevne rutine! Jedna od tih novosti je kino Place utorkom, odnosno projekcije filmova. Počevši od listopada, svaki mjesec će imati neku svoju temu. Tema aktualnog mjeseca je "Cinéma Club Place", što znači da ćemo listopadskim utorcima gledati francuske filmove. Očekujte pregršt indi, andergraund hipsterskih filmova, ali i pokoji klasik. Ant-imainstream :)

Prvi u nizu filmova koje ćemo gledati je "Delicatessen".
U postapokaliptičnoj Francuskoj dolazi do nestašice hrane, a priča prati stanovnike jedne zgrade kojima mesar, koji ima svoju radnju u prizemlju, iz sumnjivih izvora nabavlja dragocjeno meso. Stanovnici zgrade, svaki ekscentričan na svoj način, dobro znaju otkuda dolazi to meso, ali glad ne pita. Jednog dana mesar preko oglasa unajmi čovjeka koji bi trebao vršiti popravke na zgradi. Ili je bar tako pisalo u oglasu...

Ovu crnu komediju su 1991. godine režirali Marc Caro i Jean-Pierre Jeunet. Ovaj potonji bi vam mogao biti poznat po tome što je deset godina nakon Delicatessen režirao Amelie.
U glavnim ulogama igraju: Dominique Pinon, Marie-Laure Dougnac i Jean-Claude Dreyfus.

I ono što vas najviše zanima... DA, biti će i grickalica :D

Naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma uz lagano druženje.

Info:
http://www.imdb.com/title/tt0101700/

Nema komentara:

Objavi komentar