utorak, 25. listopada 2011.

[VEČERAS] Indi i Zded predstavljaju: Cinéma Club Place i film "Moj ujak"

Indi i Zded uz stručnu pomoć Damjana Denone predstavljaju filmske večeri u klubu Place.

Cinéma Club Place
utorak 25.10.’11. 21:00

Mjesec francuskog filma w/

"Mon Oncle" ("Moj ujak", "My Uncle")
režija: Jacques Tati, Francuska, 1958., 117 min.

Nakon prošlotjednog "Čovjeka koji je volio žene" odlučili smo da nam je potreban odmor... od silnih komornih drama i zijevanja uzrokovanog dugim kadrovima sa kilometarskim dijalozima.
Zajedno smo stoga jedne sumorne jesenje večeri izvjećali prednost komediji Jacquesa Tatija, "Moj ujak".


Hulot (J. Tati) je lik koji će nenamjerno izazvati rasap tehnoloških novotarija, što će ga nerijetko dovoditi do neugodnih situacija sa ukućanima jednog modernog doma.
E sad, svatko zna porazbijati ormare, bocune, prozore i šankove, ali pazite, što je sve ovaj lik kadar učiniti, majko milaa!

No ipak, pored sve te silne destrukcije i sakaćenja mehaničkih naprava, smatramo i dalje da je "Moj ujak" jedna od toplijih komedija koju smo pogledali, dok smo gosp. Hulota u mnogim stvarnim i hmm, ne baš trezvenim situacijama 'uljepšavanja' susjedove okućnice zatrebali kao kompanjona (nikako kao gosta).

Film je 1958. godine režirao majstor suptilne komike Jacques Tati, a iste je godine "Moj ujak" osvojio Oscara za najbolji film na stranome jeziku, kao i specijalnu nagradu žirija u Cannesu.


Naravno naravno naravno naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma uz lagano druženje. Grickalice se podrazumijevaju.

P.S. Budući da je ovo posljednji film u ciklusu francuskog filma, moramo najaviti da idući mjesec imamo ciklus talijanskog filma.

Info:
http://www.imdb.com/title/tt0050706/

Trailer:


FB event link:
http://www.facebook.com/event.php?eid=212079835527494

Nema komentara:

Objavi komentar