ponedjeljak, 14. studenoga 2011.

Indi i Zded predstavljaju mjesec talijanskog filma: Cinema Club Place i film "Suspiria"

Indi i Zded uz pomoć Damjana Denone predstavljaju filmske večeri u klubu Place.

Za razliku od samoga kina, gledanje filmova u Placeu je na neki način nostalgično prizivanje 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća kada je malotko imao tu povlasticu da posjeduje TV prijemnik. Malobrojni sretnici bi tada često pozivali svoje prijatelje, susjede i rodbinu da k njima dođu pogledati neki film ili emisiju. U duhu tog vremena, pozivamo vas da se dođete družiti, pogledati film, gricnuti pokoju grickalicu, popiti koje piće i dobro se zabaviti.

Cinema Club Place
utorak 15.11.’11. 21:00 h

Mjesec talijanskog filma w/

"Suspiria"
režija: Dario Argento, Italija, 1977., 1h 35 min

Bilo bi i vrijeme da raskinemo s komedijama i sretnim završecima. Ovog utorka unosimo strah i jezu u naše malo kino, prepuštajući ga nemilosti kultnog art horora - "Suspiriji".


Mlada Amerikanka dolazi u prestižnu baletnu akademiju koju vode vještice. Od toga se trenutka na akademiji osim ubojstava i sotonarenja ne događa previše toga. Uzgred budi rečeno, smrt na filmu nikad nije bila ljepša zahvaljujući vizualnom ugođaju kojemu u mnogočemu pridonose jarke boje i interijeri u duhu Jugendstila, upotpunjeni pogrebnim hitovima Goblina.

"Suspiriju" je 1977. godine režirao Dario Argento, poznat po golemom utjecaju na daljnji razvitak horor žanra. Argento je kasnije tvrdio da bi prije svakog snimanja "Suspirije" gledao Disneyevu "Snjeguljicu i sedam patuljaka", nastojeći film oblikovati po animaciji. Što reći?


Naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma, uz lagano druženje.


Info:
http://www.imdb.com/title/tt0076786/
http://www.rottentomatoes.com/m/1020662-suspiria/
http://en.wikipedia.org/wiki/Suspiria



FB event link:
http://www.facebook.com/event.php?eid=264429586936259

Nema komentara:

Objavi komentar