četvrtak, 10. studenoga 2011.

U subotu nam Lolita i Pubic Bunny otvaraju sezonu Indi i Zded koncerata

Kao da nije dovoljno što nas gnjave s neslušljivim slušaonama i negledljivim filmovima, Indi i Zded su se odlučili i na organizaciju koncerata kako bi svekolikom pučanstvu, kraljevstvu, dvorskim ludama, superherojima, ali i superzlikovcima približili neke izvođače za koje vjerojatno nikada nisu čuli.

S obzirom da vjerojatno nikoga ne zanimaju dva mlada koprivnička benda, ostatak najave podliježe djelomičnoj fikciji u svrhu dramatičnosti postizanja zainteresiranosti za odlazak na koncert.
(Tri puta sam pročitao prethodnu rečenicu, ali... Tko piše ove najave, Charlie Kaufman?!)



"INSPIRIRANO ISTINITIM DOGAĐAJIMA"


U subotu, 12.11.2011. godine, u sklopu svoje europske turneje u klub Place dolaze dva američka sastava: Lolita i Pubic Bunny.

Lolita je sastav kojeg su davne 1989. godine u New Yorku osnovali John, Carl i Anthony, i to nakon što su se upoznali na koncertu The Jesus and Mary Chain. Carl i Anthony su se znali iz škole, a Johna su slučajno upoznali kada su nakon koncerta započeli razgovor s njim, komentirajući njegovu Hüsker Dü majicu. Već su idući tjedan imali prvu probu, a samo mjesec dana nakon prve probe su snimili i prvi demo s četiri pjesme. Nedugo zatim, pružila im se prilika da otvore koncert za The Pixies, koje su toliko oduševili da su ih odmah uzeli za predgrupu na cijeloj turneji. Uslijedile su turneje s Dinosaur Jr. i R.E.M., te povremeni nastupi s Fugazi i The Cure. Sredinom 90ih se iznenada vraćaju u školu, upisuju fakultete i posvećuju se obiteljskome životu. Bend stagnira sve do prošle godine, kada su se ponovno odlučili okupiti. Kao i kada su prvi puta zasvirali, stvaranje novih pjesama je išlo nezamislivom lakoćom, tako da samo par mjeseci kasnije snimaju novi EP s osam pjesama. S obzirom da nikada nisu bili s ove strane Atlantika, odlučuju se na europsku turneju po manjim klubovima, te sa sobom dovode svoje sugrađane Pubic Bunny.

Pubic Bunny su nastali 1994. godine unutar njujorškog umjetničkog kolektiva "Granny's basement". Njima je ovo također prvi puta u Europi, a zanimljivo je da, premda postoje već čitav niz godina, nikada nisu snimili niti jedan album. Ipak, mogu se podičiti turnejama s New Bomb Turks i japanskim sastavom Boris, te koncertima s Mr. Bungle i Melvins. Nedavno su čak bili i predgrupa The Smashing Pumpkins, ali na koncertu su ih "zaboravili" uključiti u razglas, tako da ih zapravo nitko nije čuo.


Indi i Zded predstavljaju:

Lolita
http://lolitakc.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/pages/Lolita/164055976964598

Pubic Bunny
http://www.youtube.com/watch?v=NJLS9cpuIMM

POČETAK: 21 h
UPAD: 10 kn


Prije i nakon koncerta glazbu biraju Indi i Zded, tako da standardno možete očekivati indie-rock / post-rock / emo-rock / math-rock / punk-rock / screamo-rock / hardcore-rock / noise-rock / touch&go-rock / papuče-rock i možda malo njemačkog hip-hopa. Pretežno.


P.S.
Lolita su 3 klinca iz Koprivnice. Sviraju mješavinu indie rocka i post punka u maniri Dinosaur Jr., R.E.M., Hüsker Dü, fIREHOSE, Blondie, Mega City Four, Joy Division... Početkom godine su snimili EP s osam pjesama koji je moguće preslušati (i besplatno skinuti) na http://lolitakc.bandcamp.com/

Pubic Bunny su 4 klinca iz Koprivnice. S obzirom da za svaku svoju pjesmu imaju valjda pet verzija iste, dosta ih je teško smjestiti u neki žanr. Za sebe kažu da sviraju avangardni "Spinal Tap" cock rock.

Facebook event:
http://www.facebook.com/event.php?eid=261683970544494

Nema komentara:

Objavi komentar