utorak, 8. svibnja 2012.

Europski metal 21. stoljeća u ponedjeljak u klubu Place

Riječka koncertna ponuda je u zadnje vrijeme postala sve atraktivnija, a jedni od “krivaca” su i Indi i Zded koji, uz slušaone i filmove, unazad pola godine organiziraju i koncerte koji konceptualno nadopunjavaju njihove slušaone. Kvarnerska publika će zaslugama misterioznog dua indie superheroja, kojima snagu daje još misteriozniji Sveti indie gral, u samo dva dana moći vidjeti nekoliko prvoklasnih stranih imena.

Klub Place će tako u subotu 12. svibnja ugostiti jedan od trenutno najzanimljivijih svjetskih indie/math rock bendova - This Town Needs Guns, koji u Rijeku dolaze u sklopu svoje europske turneje. Ovo će im biti jedini nastup u regiji, dok će kao predgrupa nastupiti domaći Sunshine Madness.

Mjesta za predah nema ni u snu jer samo dva dana nakon toga, u ponedjeljak 14. svibnja, u klub Place dolaze Scarred by Beauty i The Dead Lay Waiting, dva odlična moderna metal benda, dok će im lokalna podrška biti MBurns iz Crikvenice.


Scarred by Beauty nam dolaze iz Kopenhagena (Danska). Sviraju od 2006. godine, a 2009. su bili laureati Danish Metal Awards u kategoriji talenata godine.

Iza sebe imaju dva izdanja, "Swim" EP, te album "Sutra". Do sada su, između ostalog, svirali uz Meshuggah, Gojira i Devil Sold His Soul, a zagrebačka publika ih je imala prilike upoznati kada su u Močvari svirali uz The Black Dahlia Murder. Kombinirajući melodični metal i metalcore s opakim grooveom stvaraju žestoku, a u isto vrijeme melodičnu i melankoličnu glazbu. Mediji su im nakloni, tako da su dobili pozitivne recenzije od svih relevantnih medija koji prate metal glazbu, uključujući i britanski Metal Hammer.



The Dead Lay Waiting je metalcore bend iz Swindona (Velika Britanija), a sviraju od 2007. godine. Iza sebe imaju dva albuma, "We Rise" i "Almost Heaven", turneje s Trigger The Bloodshed, Bleed From Within i Sarah Jezebel Deva (ex-Cradle of Filth), te pojedinačne koncerte sa Soulfly, Nightwish, As I Lay Dying, Opeth i Napalm Death. Između ostaloga, svirali su na Download festivalu, Bloodstocku i Hammerfestu. Albumi su im dobili visoke ocjene u Kerrangu, Terrorizeru, Metal Hammeru i Rocksoundu. Također, snimili su i dva spota.



MBurns je metal bend iz Crikvenice. Sviraju od 2006. godine, a prošle godine su snimili svoj prvi album na kojemu se našlo četrnaest pjesama. Svirali su diljem Hrvatske, ali i po Sloveniji i BiH, gdje su svirali uz Therapy? i Kosheen. Uz izobilje žestokih riffova, ali i jakih melodija i melodičnih pjevanja, dovoljno su žestoki za svakog metalca, ali i dovoljno zanimljivi i melodični za sve one koji se baš i ne snalaze u metal vodama.

Prije i nakon koncerta glazbu biraju Indi i Zded, tako da standardno možete očekivati indie-rock / post-rock / emo-rock / math-rock / punk-rock / screamo-rock / hardcore-rock / noise-rock / touch&go-rock / papuče-rock i možda malo njemačkog hip-hopa.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a koncert će započeti točno u 21 sat.

Facebook event:
http://www.facebook.com/events/353267681393223/

Nema komentara:

Objavi komentar