ponedjeljak, 7. svibnja 2012.

Indi i Zded predstavljaju mjesec kanadskog filma: Kino Klub Place i film "The Barbarian Invasions"

Indi i Zded predstavljaju filmske večeri u klubu Place.

Kino Klub Place
Srijeda 9.5.’12. 20:30

Mjesec kanadskog filma w/

"Les Invasions barbares"

Režija: Denys Arcand, Kanada, 2003., 112 min

Les Invasions barbares je svojevrsni nastavak filma Le Déclin de l'empire américain, koji je bio nominiran za Oscara, ali nije uspio osvojiti nagradu za najbolji strani film. Les Invasions barbares je u tome uspio i postao prvi kanadsi film koji je osvojio Oscara. Uz to, osvojio je i tri Césara, te nagrade na filmskom festivalu u Cannesu.
Radnja ovog kvebeškog filma prati posljednje dane teško bolesnog Rémyja, čiji sin organizira posjet svih njegovih starih prijatelja, rođaka, bivših žena i ljubavnica. Kreće razgovor o životu, filozofiji, politici, starim danima i hedonizmu.




"Za razliku od samoga kina, gledanje filmova u Placeu je na neki način nostalgično prizivanje 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća kada je malotko imao tu povlasticu da posjeduje TV prijemnik. Malobrojni sretnici bi tada često pozivali svoje prijatelje, susjede i rodbinu da k njima dođu pogledati neki film ili emisiju. U duhu tog vremena, pozivamo vas da se dođete družiti, pogledati film, gricnuti pokoju grickalicu, popiti koje piće i dobro se zabaviti."

Naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma, uz lagano druženje.

http://www.facebook.com/indi.i.zded

Info:
http://www.imdb.com/title/tt0338135/
http://www.rottentomatoes.com/m/barbarian_invasions/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Barbarian_Invasions
http://www.filmski.net/filmovi/arhiva/665/barbarske-invazije

http://klubplace.blogspot.com/
http://twitter.com/KlubPlace
http://youtube.com/KlubPlace

Nema komentara:

Objavi komentar