utorak, 10. siječnja 2012.

Indi i Zded predstavljaju mjesec islandskog i danskog filma: Kino Klub Place i film "Nói albínói"

Indi i Zded predstavljaju filmske večeri u klubu Place.

Kino Klub Place
utorak 10.1.’12. 20:30

Mjesec islandskog i danskog filma w/

"Nói albínói"
Režija: Dagur Kári, Island, 2003., 90 min

Jeste li se ikada osjećali zarobljenima u vlastitoj sredini, kao da vas stalno sputava i guši, kao da u vama budi osjećaj jake klaustrofobije? Upravo ti osjećaji muče mladog Noia. Njemu život u zabačenom mjestu ne pruža ama baš nikakve izazove sve dok jednoga dana ne ugleda novu djevojku u mjestu, te počinje planirati zajednički bijeg u bolji život. Ili barem bijeg iz stvarnosti.
Ponesite maramice jer ovaj film bi vas mogao nasmijati do suza, ali i rasplakati zbog svoje tragičnosti. Ukoliko vam bude dosadan, uvijek se možete opiti i pokušati izbrojati scene u kojima se pojavljuju palme.


"Za razliku od samoga kina, gledanje filmova u Placeu je na neki način nostalgično prizivanje 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća kada je malotko imao tu povlasticu da posjeduje TV prijemnik. Malobrojni sretnici bi tada često pozivali svoje prijatelje, susjede i rodbinu da k njima dođu pogledati neki film ili emisiju. U duhu tog vremena, pozivamo vas da se dođete družiti, pogledati film, gricnuti pokoju grickalicu, popiti koje piće i dobro se zabaviti."

Naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma, uz lagano druženje.

Info:
http://www.imdb.com/title/tt0351461/
http://www.rottentomatoes.com/m/noi-the-albino/
http://en.wikipedia.org/wiki/Noi_the_Albino

Nema komentara:

Objavi komentar