utorak, 24. siječnja 2012.

Indi i Zded predstavljaju mjesec islandskog i danskog filma: Kino Klub Place i film "Europa"

Indi i Zded predstavljaju filmske večeri u klubu Place.
Kino Klub Place
utorak 24.1.’12. 20:30

Mjesec islandskog i danskog filma w/

"Europa"
Režija: Lars von Trier, Danska, 1991., 113 min

Jedan od najekscentričnijih redatelja današnjice, Lars von Trier, davno prije nego li je snimio Melankoliju, Antikrista, Dogville i Ples u tami, filmove po kojima ga vjerojatno poznajete, snimio je Europu. Kao zadnji dio „Europa“ trilogije, film prati Amerikanca koji dolazi u poslijeratnu Njemačku kako bi se zaposlio kao kondukter u vlaku. Međutim, na njegovu početnu neutralnost i dobrotu će postepeno početi utjecati patnje njemačkog naroda, ali i terorističke zavjere.



"Za razliku od samoga kina, gledanje filmova u Placeu je na neki način nostalgično prizivanje 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća kada je malotko imao tu povlasticu da posjeduje TV prijemnik. Malobrojni sretnici bi tada često pozivali svoje prijatelje, susjede i rodbinu da k njima dođu pogledati neki film ili emisiju. U duhu tog vremena, pozivamo vas da se dođete družiti, pogledati film, gricnuti pokoju grickalicu, popiti koje piće i dobro se zabaviti."

Naravno, budući da ste naviknuli da Indi i Zded za vas biraju muziku, i na filmskim večerima će bit prigodnih pjesama prije i nakon filma, uz lagano druženje.



Info:
http://www.imdb.com/title/tt0101829/
http://www.rottentomatoes.com/m/zentropa/
http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_%28film%29

Nema komentara:

Objavi komentar