četvrtak, 19. siječnja 2012.

[KONCERT] Red Union i Tito's Bojsi dolaze u Klub Place

U petak, 20.1.2012. po prvi put u Rijeku dolazi nam novosadski Red Union. Bend je vec nekoliko puta Europu prošao uzduž i poprijeko, te postao jedan od poznatijih europskih punk rock bendova, s izrazitim antifašističkim stavom i borbom protiv svake diskriminacije.
Nastali su 2000. godine, a na njihovu glazbu najviše su utjecali britanski prvoborci The Clash, Cock Sparrer i Stiff Little Fingers, te i nešto noviji američki val punka, čiji su predvodnici Swingin' Utters, US Bombs i Dropkick Murphys. Iza njih su tri albuma i nekoliko singlica , dok su dvije pjesme s aktualnog albuma „Rats and Snakes“ izašle u obliku 10'' vinyla za američki Pirates Press records, koji izdaje albume velikanima kao što su Cock Sparrer, UK Subs i The Oppressed.

Video:

W.M.D.


I Hate Girls Like You


No Lessons Learned (live)


Tito's Bojs su se prvi put okupili u siječnju daleke 1999. godine, a u sadašnjem sastavu nastupaju od 2001. godine: Neno pjeva i ponekad svira frulu, Robi bubnja, Percho svira gitaru, a Njapo bas.

Iza sebe imaju 2 dugosvirajuća albuma ("Electro Istra" iz 2002. i "Picajolo" iz 2007.) izdanih za nezavisne etikete te 2 EP CD-a ("Fajv Lajv" iz 2001. i "Glupača EP" iz 2008.). Trenutno je u fazi pripreme i njihov treći album, sniman na proljeće 2010. u Ljubljani, na kojem će im na jednoj pjesmi gostovati i legendarni Franci Blašković - Gori Ussi Winnetou (inače, ovo će biti već treća pjesma na kojoj tito's bojsi i Franci Blašković surađuju).

Tito's Bojs su jedan od bendova koji je teško utrpati u bilo kakve žanrovske ladice, ali možemo reći da su uspijeli sublimirati sve značajke istarskog prepoznatljivog zvuka te kroz razne suradnje dobili potvrdu veterana istarske scene za ulazak u prvu ligu istarskog punka i rocka (Gori Ussi Winettou, KUD Idijoti, Fakofbolan, itd..)

Beskompromisna politička poezija puna filmskih, književnih, političkih citata i referenci te sabijena,gusta svirka prošarana inteligentnim gitarskim riffovima i dinamičnim promjenama ritma i melodije jedna je od bitnih odlika ovoga benda sa ključem, koji više sviraju "vani" nego doma, tako da su, osim u Hrvatskoj, nastupali u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Austriji, Švicarskoj, Slovačkoj, Njemačkoj i Italiji.

Iza sebe imaju 2 europske turneje, a treća je u planu za proljeće 2012. Od značajnijih koncerata i festivala treba izdvojiti Punk Island u Slovačkoj na kojem su svirali zajedno sa punk legendama Sham 69 i Menace, zatim Complete Control Festival u Parmi gdje su svirali sa legendarnim britanskim Oi! bendom Angelic Upstarts i HC legendama Raw Power, a njihov najzapaženiji koncert je svakako bio 2009. u Zagrebu, kad su ih za svoju predgrupu osobno izabrali kalifornijski punkeri the Offspring, što govori o kvaliteti ovog iznimnog istarskog benda.

Osim skorog izlaska novog albuma (koji će se najvjerojatnije zvati "Schpitzock!"), Tito's Bojsi do kraja ove godine najavljuju i snimanje spotova za barem 3 pjesme. Do sljedećeg, uživajte u spotu za pjesmu "Uzmi mi sve" kojeg je snimio, režirao i montirao Mladen Đaković - Mlaggio. Audio traka snimana je u Ljubljani, snimatelji su bili Roberto Bulešić i Perica Šuran, miks Roberto Bulešić, produkcija Roberto Bulešić
i Tito's Bojs.

Video:

Uzmi mi sve


Prezivjeti


Koncert počinje oko 22 sata, a upad je 20 kn. Prije i nakon koncerta za glazbu je zadužen Maki.

Facebook event link:
http://www.facebook.com/events/186144884816874/

http://klubplace.blogspot.com/
http://twitter.com/KlubPlace
http://youtube.com/KlubPlace

Nema komentara:

Objavi komentar